Anamur Ortaokulu Kan Bağışı Projemiz

Anamur Ortaokulu Kan Bağışı Projemiz

.

18.01.2024 100

Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybetmektedir. Buna karşılık ülkemizde kan bağış oranı nüfusumuzun çok altında kalmaktadır. Oysaki, kan bağışı kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmaktadır. Kan bağışının ne kadar önemli olduğunu 6 Şubat’ta ülkemizde meydana gelen depremlerde bir kez daha gördük.

              Kanın tek kaynağı insandır. Bu hayati sıvının başka bir muadili yoktur. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmaktır. Hiç tanımadığımız insanlara kanımızı bağışlayarak onların hayatını kurtardığımızı bilmek insanı çok mutlu eder.

              Bizler de Anamur Ortaokulu olarak hem insanlara faydalı olmak hem de öğrencilerimize kan bağışının önemini anlatabilmek için okulumuzda kan bağışı kampanyası düzenledik.  Projemizi gerçekleştirirken öncelikle fen bilgisi öğretmenlerimiz sınıflarda öğrencilerimizi kan bağışı konusunda bilgilendirdiler. Kan bağışı nasıl yapılır? Kimler kan verebilir? Kan vermenin faydaları nelerdir? Kan bağışında bulunmak neden önemlidir? Kan bağışında bulunmazsak neler olur? Vb konularda öğrencilerimize bilgi verdiler. Böylece öğrencilerimiz kan bağışının önemini anladılar.

              Ardından Türk Kızılay’ı yetkilileriyle görüşerek onlarla kampanya tarihini belirledik. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, sosyal medya, yoluyla okulumuzda kan bağışı kampanyası yapacağımızı duyurduk. Kampanyamıza herkesi davet ettik.  Özellikle öğrencilerimiz anne, babalarını ve yakınlarını kampanyaya katılma konusunda ikna ettiler.

              Kan bağışı okulumuz spor salonunda gerçekleştirildi . Kampanyamıza katılım oldukça iyiydi. Kampanya günü öğrencilerimiz öğretmenleriyle  spor salonuna gelerek Türk Kızılay’ı yetkilileriyle görüştüler, kan verme işlemini izlediler. Kan verenlerin yüzlerindeki huzur ve mutluluğu gördüler.

              Bu projemizle öğrencilerimizin kan bağışının önemi konusundaki farkındalığı ve bilgi düzeyi artırıldı. Öğrencilerimiz kan bağışının sosyal bir sorumluluk olduğunu, kanın anlık değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu, bir gün herkesin kana ihtiyacı olabileceğini öğrendiler. Kan bağışının insanlar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı gösterdiğini böylece toplumda birlik ve beraberliği sağladığını anladılar. Ailelerini ve öğretmenlerini kan verirken gören öğrencilerimiz onları model alarak gelecekte kendilerinin de kan vereceklerini belirttiler.  Projemiz sayesinde geleceğin kan bağışçılarını da kazandık. Böylece projemiz amacına ulaşırken birçok insana yardım etme fırsatı da elde ettik.

18-01-202418-01-202418-01-2024

18-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-2024